معمولا در تمامی نقاط جهان جشن سال نو پرطرفدارترین و مهمترین جشن و تعطیلات در هر کشور است. در این مطلب قصد داریم تا شما را با جشن های سال نو در کشورهای مختلف آشنا کنیم.
سال نو در چین
تقویم سنتی چینی یک نوع تقویم قمری است که در آن با توجه به حرکت ماه به دور زمین ماه های سال تنظیم می شوند. این تقویم در چندین کشور دیگر در جنوب شرق آسیا مثل : کره ، ژاپن و ویتنام نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این تقویم روز شروع سال جدید چینی در تاریخی بین 21 ژانویه تا 20 فوریه اتفاق می افتد . در فرهنگ قدیمی و سنتی چیم فصل بهار در تاریخ 4 فوریه آغاز می شود. نکته جالب در مورد این تقویم این است که به مانند تقویم ترکی- مغولی در این تقویم نیز از اسامی حیوانات به همان شکل برای نام گذاری سالها استفاده می شود. نکته دیگر در مورد این تعطیلات این است که معمولا در این کشورها به غیر روز عید تنها 3 روز تعطیلی وجود دارد.
سال نو در ویتنام
سال نو در کشور ویتنام به عنوان عید " تت" شناخته می شود. کشور ویتنام هم به مانند کشور چین دارای یک تقویم قمری است و آغاز سال جدید در این کشور هم به مانند چین است که به دلیل یک ساعت اختلاف ساعت تاخیر بین هانوی و پکن با کمی تاخیر نسبت به چین آغاز می شود. از جمله رسوم پسندیده مردم ویتنام در شروع سال جدید بازدید دوستان و آشنایان و همچنین عیدی دادن به کودکان است. در طول این جشن با میوه و غذاهای سنتی ویتنامی از مهمانان پذیرایی می شود.
سال نو در اسکاتلند
کشور کوچک اسکاتلند که در جزیره بریتانیا قرار گرفته است ، کشوری خاص با آداب و سنن و تاریخی کهن است که در دنیا با آن شناخته می شود. آلات موسیقی بادی و مردان دامن پوش از جمله از نشانه های مشخص فرهنگ و تمدن اسکاتلندی است که شهرتی جهانی دارد. عید سال نو که در روز اول ژانویه در این کشور آغاز می شود به اسم " Hogmanay " شناخته می شود که دارای ریشه فرانسوی است.
یکی از جالب ترین رسوم مردم اسکاتلند در شب سال نو مراسم " اولین میهمان" است که پس از شروع روز جدید و دقایقی پس از نیمه شب آغاز می شود. در این مراسم ، افراد مختلف سعی می کنند تا اولین شخص باشند که از آستانه درب منزل دوست یا همسایه خود عبور کنند و در این میان به آنها هدایایی مثل غذا ، نوشیدنی ، نمک یا زغال می دهند. اسکاتلندی ها معتقد هستند که اگر یک مرد مو مشکی اولین گذر کننده از درب منزل شما باشد خوش شانسی در آن سال نصیب شما می شود.
سال نو در آلمان
در کشور آلمان مراسم اصلی نو در شب سال نو برگزار می شود. آلمانها هم به مانند ایرانیان در شب سال نو مقید به خوردن ماهی هستند و معتقد هستند که با این کار بدشانسی را از خود دور می کنند. امروزه در آلمان نه فقط در خانه ها و حتی در رستوران ها نیز در شب سال نو ماهی سال نو سرو می شود. از دیگر سنتهای سال نو در آلمان آواز خوانی است.
در سنتهای قدیم آلمانی آمده است که برای دور کردن شیاطین و بدها از خود در سال جدید باید در شب سال نو در کوچه ها بگردند و آواز بخوانند. این رسم هنوز هم در شهرهای کوچک و روستاهای آلمان به قوت خود باقی است و در شب سال نو بسیاری با حرکت در کوچه ها و خیابان ها به آواز خوانی مشغول می شوند.
سال نو در ایران
و اما سال نودر ایران که نوروز خوانده می شود و یکی از قدیمی ترین جشن های تاریخی است. بر اساس داستانها نوروز روز برتری نور بر ظلمت و تاریکی است و قدمت این جشن به زمان جمشید شاه ، پادشاه افسانه ای ایران میرسد. قدر مسلم ایرانیان از هزاران سال پیش با این مراسم در ارتباط بودند و آن را در تمامی اعصار و دوران گرامی داشته اند.
نوروز نه فقط در ایران و بلکه در کشورهای همسایه ایران مثل ترکیه ، افغانستان ، عراق ، آذربایجان ، ترکمنستان و تاجیسکتان و حتی چین نیز جشن گرفته می شود. مراسم نوروز که با آغاز بهار شروع می شود در ایران به مدت 13 روز ادامه دارد و نهایتا در روز 13 فروردین به پایان می رسد. در طول ایام نوروز پهن کردن سفره هفت سین ، دید و بازدید ، عیدی دادن و گرفتن ، مسافرت کردن و بسیاری اعلام دیگر انجام می شوند که هر کدام از آنها به عنوان رسوم سال نو شناخته می شوند.